Een whiplash is niet altijd direct duidelijk

Een whiplash is niet altijd direct duidelijk

28 november 2020 0 Door Stefan

Als je van achteren of van de zijkant bent aangereden met je auto dan ligt het risico op een whiplash op de loer. Als je naar het ziekenhuis gaat zal daar dan altijd naar gekeken worden. Het probleem met een whiplash is echter dat deze niet op foto's of echo's te zien is. Toch kun je er heel veel hinder van ondervinden. Je kunt te maken krijgen met pijn in nek en schouders, verschrikkelijke hoofdpijn en zelfs uitvalverschijnselen aan armen, handen en vingers. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je je werk niet meer kunt doen en een revalidatietraject in moet. Dit kan je veel geld kosten en veel mensen weten niet dat deze kosten te verhalen zijn.

Een whiplash is "niet objectiveerbaar"

Of te wel, een  whiplash is met het blote oog niet te zien en de gevolgen zijn voor een ander niet te zien. Maar dat wil gelukkig niet zeggen dat je naar je geld kunt fluiten. Nee, een gespecialiseerde letselschade advocaat kan veel voor je betekenen. Is aantoonbaar dat je pas whiplashklachten kreeg nadat zich een ongeluk had voorgedaan? Staat er niet eerder iets in je medische dossier over klachten die in deze richting kunnen wijzen? Dan is het duidelijk dat er in beginsel een (causaal) verband staat tussen het ongeval en de whiplash. Je hebt dan recht op schadevergoeding.

Geen Amerikaanse praktijken in Nederland

Hier in Nederland kun je niet een ontzettend hoog bedrag aan schadevergoeding eisen, zoals in Amerika wel het geval is. In Nederland kijken rechters en verzekeraars naar gedorven inkomsten, mate van afkeuring en nog meer van dit soort zaken. Je zult niet rijk worden van het indienen van een schadeclaim. En dat is ook niet de bedoeling. Je dient een schadeclaim ook niet in als straf voor de tegenpartij, maar als hulp bij het missen van (een deel van) je inkomsten.

Een ongeluk kan een grote impact hebben op je leven

Loop je letsel op bij een ongeval, dan kan dat een grote impact hebben op je verdere leven. Het komt voor dat mensen, door concentratieproblemen, hun werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren en hierdoor volledig arbeidsongeschikt raken. Het kan ook zijn dat je fysiek niet meer in staat bent je werk te doen. Dan heb je niet alleen te maken met misgelopen inkomsten, je maakt ook nog eens extra kosten. Bijvoorbeeld voor een aangepast bed, maar ook voor vervoer van en naar het ziekenhuis. Deze kosten kan een letselschadeadvocaat voor je verhalen. Dan heb jij een zorg minder!