Welke seizoen, welke outfit?

Welke seizoen, welke outfit?

22 juli 2021 0 Door Stefan

Elk seizoen loop je rond met de volgende vraag: ‘’Wat kan ik dragen in dit weer?’’. Vaak weten we niet wat we aan moeten. De zon schijnt, maar het voelt koud aan. Het is warm, maar het voelt alsof het elk moment kan regenen. Welcome to the Netherlands! Maar wat zijn veilige outfits voor elk seizoen? Welke broeken en schoenen kun je bijvoorbeeld dragen? 

 

Zomeroutfit

De zomermaanden zijn net wat warmer dan de maanden er voor. Soms schijnt de zon dagen lang en is de temperatuur wel bijna 30 graden. Het is ten eerste belangrijk dat je het weerbericht goed in te gaten houdt. Zo voorkom je lastige situaties. Je vraagt je dan af welke broeken mannen dragen op een warme dag. Mannen dragen meestal korte broeken. Deze zijn meestal van jeans of katoen. Deze kun je gemakkelijk combineren met een paar sportieve schoenen en een witte overhemd of t-shirt. Meestal dragen heren ook overhemden met korte mouwen. Momenteel zijn de oversized overhemden met verschillende dessins erg in. Je hebt bijvoorbeeld gebloemde, gestreepte, gestippelde overhemden. Momenteel zijn de grafische overhemden de meest trendy van allen. Ligt de temperatuur tussen 15 en 22 graden? Dan kun je een paar lange jeans of een flatfront broek dragen. Deze zorgen ervoor dat je het niet te warm en niet te koud krijgt. 

 

Lente of herfst outfit

Lente en herfst zijn twee seizoenen die behoorlijk op elkaar lijken als het gaat om de temperatuur. Beide seizoenen zien we veel regen, maar ook wel wat zon. Tijdens deze dagen kun je het best een lange broek dragen. Je voorkomt zo de risico om zeiknat te worden. Je kunt kiezen voor blauwe jeans of voor een broek van een zachte stof. Denk bijvoorbeeld aan katoen, viscose en of wol. Deze kun je goed combineren met een paar sportieve schoenen of een paar boots. Boots kun je namelijk goed combineren met jeans. Ook houden boots je warm en beschermen je voeten van regen. De grote vraag valt op welke bovenstuk je zult dragen. De slimste optie is in principe het dragen van een shirt met een vest. Als het warm is kun je je vest uitdoen en als het koud is kun je vest aan doen. Lente en herfst zijn dus echt maanden waarbij een vest, shirt, zachte broek en een paar boots lifesavers zijn. 

 

Winter outfit

Welke mannen broeken, schoenen en truien zijn dan ideaal om te dragen tijdens de bijzondere winterdagen? Je kunt een wollen broek dragen of een instapbroek van katoen met een warme en zachte voering. Deze kun je weer gemakkelijk combineren met een paar boots en een warme wollen trui.