Hoe houdt je jouw hond gelukkig?

Hoe houdt je jouw hond gelukkig?

4 juni 2019 0 Door Stefan

Jouw lieve trouwe viervoeter is natuurlijk een van je beste vrienden. Zodoende wil jij dat hij gelukkig is en alles heeft wat zijn hartje begeert. Helaas kan hij niet tegen je praten om te zeggen wat hij wilt. Zodoende is het belangrijk om zelf rekening te houden met de behoeften van jouw hond. In deze blog geef ik een aantal tips waar je op moet letten om jouw viervoeter blij te maken.

Speel genoeg met de hond

Het ligt natuurlijk aan het soort ras hoeveel jouw hond qua beweging nodig heeft Echter heeft elke hond wel enige mate van beweging nodig. Dit is niet alleen voor zijn fysieke gezondheid, maar ook voor zijn mentale gesteldheid. Een gezonde hond is namelijk een blije hond. Als jij zelf een dag geen zin hebt om een lange wandeling te maken, kan je bijvoorbeeld ook met een werper een tennisbal gooien zodat je hond kan apporteren. Zo krijgt je hond alsnog voldoende beweging. Naast beweging is het ook belangrijk dat de hond binnenshuis genoeg speeltjes heeft. Als jij niet thuis bent, moet hij zich wel kunnen vermaken. Probeer dus over het huis verspreid speeltjes te leggen zodat je hond zich nooit hoeft te vervelen.

Geef hem zijn eigen plekje

Als jij thuis komt staat hij natuurlijk kwispelend voor je neus en lijkt hij te barsten van de energie. Na een lange wandeling of na het eten kan hij echter een moment van rust willen hebben. Zodoende is het belangrijk dat hij een eigen plekje heeft waar hij deze rust kan opzoeken. Geef de hond daarnaast ook een meer centraal gelegen plekje in de woning waar hij kan liggen als hij bij jou in de buurt wilt zijn. Honden vinden het belangrijk om alles in de gaten te kunnen houden. Zodoende is het belangrijk dat hij een plekje heeft waar hij het overzicht vanuit kan hebben.

Zorg goed voor zijn gebit

Honden kunnen vrij snel tandvleesproblemen krijgen. Niet alleen de soort voeding en de ingrediënten van de voeding zijn hierbij van belang. Het is ook belangrijk om ze een kauwstick te geven. Dan kunnen ze daar lekker op klauwen als ze de behoefte hebben. Je wilt immers niet dat je hond zich gaat vervelen en dan maar jouw net nieuwe Calvin Klein sneakers probeert op te vreten. Ja die schoenen zijn om verliefd op te worden, maar dat is dan weer niet de bedoeling puppy…