Een verlichte overkapping voor in de tuin

Een verlichte overkapping voor in de tuin

7 december 2019 0 Door Stefan

Het is misschien nu niet de beste tijd om aan een overkapping te denken, omdat het weer natuurlijk niet helemaal mee zit. Maar bedenk wel, dat dit dan eigenlijk toch echt de beste tijd is om er over na te denken. Want zo kan je plannen maken en er voor zorgen dat de overkapping voor de zomer klaar is voor gebruik. Met een paar mooie opbouwspots erin, en je kan er overdag en de avond van genieten.

 

Wat voor overkapping wil jij in jouw tuin?

Het ligt er natuurlijk aan hoe groot te tuin is. Want dan kan je natuurlijk kijken hoe groot jouw overkapping kan zijn. Je wilt natuurlijk niet dat jouw gehele tuin opeens een overkapping heeft. Je kan dan ook gelijk kijken of je de zijkanten dicht wilt hebben zodat je in de winter ook lekker buiten kan blijven zitten. 

 

Wat wil jij allemaal onder de overkapping hebben?

Het is ook goed om te weten wat je allemaal onder de overkapping wilt hebben, dan kan je ook gelijk kijken hoe groot hij ongeveer moet worden. Want wil je alleen een loungeset, dan kan hij natuurlijk iets kleiner worden dan wanneer je er een gehele eethoek van wilt maken. Heb je de ruimte en wil je allebei, dat kan natuurlijk ook altijd nog. Maar dan moet je wel goed kijken of het past en hoe jij het uiteindelijk wilt inrichten.

Eigenlijk wordt de overkapping dan een tweede woonkamer waar je, zowel in de zomermaanden als de wintermaanden, heerlijk kan vertoeven en kan genieten van het buiten zijn. Ook al ben je natuurlijk niet helemaal buiten. Maar natuurlijk licht doet al wonderen met je. Zelf hou ik persoonlijk gigantisch veel van natuurlijk licht en kan dan ook helemaal gelukkig worden van dag licht. En dat zowel in de zomer- als in de wintermaanden.

 

Wat verlichting doet wonderen

Natuurlijk kan je het in de avond gezellig maken met wat kaarzen die je doet aansteken om wat licht te krijgen. Maar je kan natuurlijk met spots ook voldoende licht maken. En wanneer je dimmers erop zet, kan je ook nog zorgen dat het niet al te fel is en dat je ook gewoon wat sfeer kan maken. Want in het pikke donker, of in een fel spotlicht, zitten, daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van.

 

Dus hoe ga jij het aanpakken met de overkapping die bij jou komt? Wij gaan ons plan alvast maken want wij weten waar we aan moeten denken na het lezen van deze blog.