Wanneer trek je aan de bel voor je huisdier?

Wanneer trek je aan de bel voor je huisdier?

25 mei 2019 0 Door Stefan

Het leek me nodig om deze blog te schrijven naar aanleiding van mijn eigen ervaring afgelopen week. Ik heb namelijk een hond, Max. Max laat symptomen zien die aangeven dat hij zich niet helemaal lekker voelt. De laatste keer dat ik met Max naar de dierenarts ben geweest, weet ik amper meer. We hoeven enkel (gelukkig maar) voor de noodzakelijke dingen naar de dierenarts te rijden. Inentingen, checks etc. Twee maanden geleden zijn we er even op avondbezoek geweest nadat meneer het een goed idee vond om een halve plastic zak op te eten. Mijn partner zei, toen we daar achter kwamen, dat hij dat vanzelf wel weer naar buiten zou gooien. Maar dat blijkt niet zo. Nu weet ik dat als je op Google kijkt voor symptomen, je volgens die zoekwebsite gisteren al dood had moeten zijn. Ik volgde mijn gevoel en ging naar de dierenarts.

Zekere voor het onzekere

Nu was dat maar goed ook. Plastic schijnt namelijk hard te worden in de buik van honden en kan zo schade aanrichten van binnenuit. In de auto naar huis bedacht ik me dat het niet zo gek is als ik het had afgewacht. Het zou niet goed geweest zijn voor Max. Maar mijn partner klonk heel redelijk. Nu is er weer iets aan de hand met Max. Hij is eigenlijk voor het eerst ziek. Eerst dachten we dat het wel over zou gaan, ontlasting wisselt nu eenmaal weleens. Daarnaast heeft Max er een handje van om zich zodanig op te winden dat hij daarvan gaat overgeven. Maar nu was er niks om over op te winden en de ontlasting bleef dun en op een gegeven moment uit. Hij had een wond bij zijn poot. Nu heeft hij pilletjes gehad en ik krijg langzaamaan mijn trouwe viervoeter terug.

Veiligheid voor alles

Max is weer levendig en is s’ nachts niet aan het piepen of iets dergelijks. We smeren dagelijks een zalf van Traumeel op zijn poot. Dit ondersteunt het natuurlijke herstelproces. Max vindt het maar niets dat we het erop smeren maar hij likt het er niet af. Dat is een eerste. Natuurlijk moet u eerst goed de bijsluiter lezen voor u Traumeel gebruikt voor het herstel van uw eigen huisdier. Veiligheid gaat immers voor alles. En ik heb geleerd dat in geval van twijfel ik toch het beste de dierenarts even kan bellen voor advies en overleg, zeker in verband met andere medicijnen.