Festivaltypetjes die iedereen wel kent

Festivaltypetjes die iedereen wel kent

29 oktober 2019 0 Door Stefan

Festivals zijn inmiddels uitgegroeid tot een heuze lifestyle. Mensen kijken de hele winter uit om weer lekker aan het festival seizoen te beginnen, hoewel met de komst van winterfestivals het klokje wel rond is. Vrijwel iedereen is ooit wel eens naar een festival geweest, en dit geldt al helemaal voor twintigers. Festivals geven dan ook een geweldig gevoel van vrijheid en ze werken verbroederend, zelf heb ik een hoop vrienden overgehouden aan festivals. Maar wat naast de muziek en de sfeer wellicht wel het leukste is aan een festival is simpelweg mensen kijken. Want er komt een behoorlijk bont publiek op af. Het afgelopen festival seizoen is daarom ook mijn inspiratie voor deze blog, namelijk festivaltypetjes. Lees dus snel verder om te kijken welke jij herkent, en of je wellicht jezelf kan vinden in een van deze typetjes.

Bierboeren

Bierboeren zijn overal wel te vinden, natuurlijk voornamelijk op festivals als zwarte cross, maar ook op bijvoorbeeld Lowlands & Pinkpop zijn ze goed vertegenwoordigd. Een groep bierboeren is niet makkelijk te missen. Je hoort hun dronken gelal al voordat je ze ziet. Bierboeren kenmerken zich voornamelijk door de abnormale hoeveelheid bier die ze achterover mikken. Zo stond ik tijdens Lowlands met mijn tent naast een groep bierboeren en ze dronken simpelweg de klok rond, en dat elke dag. Hoe ze het doen, Joost mag het weten. Bierboeren zorgen echter wel voor het nodige vermaak, zo brullen ze altijd de vreemdste grappen en liederen wat extra grappig is door hun boerse tongval. Echter, overmatig gebruik van alcohol kan wijzen op een alcoholprobleem. Neem gerust contact op met de verslavingszorg voor meer informatie en voorlichting.

Miss Instagram

De Miss Instagram vind je meestal met haar telefoon in een hand, biertje/wijntje in de andere direct voor dé fotolocatie van het festival. Lekker spontaan met de meiden op de foto met op de achtergrond de mainstage, wie wil dat nou niet? Letterlijk alles wat deze meiden meemaken doen ze door het scherm van hun telefoon. Gekke moshpit bij A$ap Rocky? Beter zet je dat eventjes snel in je instastory.

Mister doppen als schoteltjes

Partydrugs worden steeds populairder, en dit zie je goed terug op festivals. Overal om je heen zie je zwetende koppies met knarsende kaken. Zelf heb ik nog niet zo goed de lol ervan kunnen ontdekken, het ziet er vaak nogal treurig uit. Gelukkig vallen ze niemand er echt mee lastig (behalve de 1e hulppost natuurlijk) aangezien ze compleet in hun eigen wereldje zitten. Tevens zorgen hun vaak iets wat idiote dansmoves voor een goede bron van vermaak!